Fraktionerad laser

Fraktionerad laser är en laser som föryngrar och reparerar huden. Till skillnad från traditionell laserslipning som skalar av huden ger Fraktionerad laser en miljon mikroskopiska behandlingspunkter omgivna av orörd hud.

Läkningen går snabbt vid Fraktionerad laserbehandling. Man utnyttjar kroppens naturliga läkningsprocesser för att skapa ny friskare och mer elastisk hud. Varje laserpunkt eliminerar gamla pigmenterade hudceller från ytan men når också djupt ner i huden. Där stimulerar Fraktionerad laser till kollagennybildning och ökad elasticitet vilket resulterar i huduppstramning, skin tightening.

Vid Fraktionerad laserbehandling gör vi oftast 3- 5 behandlingar med en månads mellanrum vilket ger kraftfulla resultat med ett minimum av konvalescens. Fraktionerad laser är en behandlingsmöjlighet för åldrad eller solskadad hud och ger fantastiska resultat på åldersfläckar, solfläckar, linjer, rynkor, ärr och acneärr.

Förutom ansikte kan man behandla hals, dekolletage och händer med Fraktionerad laser. Acneärr förekommer både som förtjockningar och fördjupningar. Man kan aldrig avlägsna acneärr helt, däremot kan man få en avsevärd förbättring av acneärren

Hårborttagning

Ersätt rakning, vaxning, utdragning med pincett och hårborttagningskrämer med en behandling som ger långvariga resultat från Esmee Light Clinic.

Hur fungerar behandlingen?

Ellipse använder korta, snabba ljusströmmar från en blixtlampa. På några få minuter avlägsnas oönskad hårväxt från alla kroppsdelar. Det unika Ellipse-systemet filtrerar försiktigt ljuset på två sätt för att säkerställa att endast ljus med korrekta egenskaper (rätt våglängder) kommer i kontakt med huden.

Hår innehåller pigment (melamin) som absorberar ljuset och omvandlar ljuset till värme. Håret överför värmen in i hårsäckarna som sedan förstörs och därför försvårar produktion av nytt hår.

För att säkerställa säker optimal ljusöverföring till håret och för att kyla ner huden, appliceras ett tunt lager gel (liknar det som används vid ultraljudsundersökningar) på huden före behandlingen. Behandlaren för sedan applikatorn över hela behandlingsområdet.

Vilka hår kan behandlas?

Metoden är mest effektiv för behandling av mörka hår. Ju ljusare huden är desto tydligare är skillnaden mellan färgen på hår och hud. Ellipse har förprogrammerade inställningar för olika hår- och hudfärger, så att mängden energi som applikatorn avger kan ställas in efter dina behov.

Hudföryngring, solskador, acne och brustna blodkärl

Hudföryngring, Skin Rejuvenation behandling med Ellipse hjälper dig att behålla ett yngre och fräschare utseende. Det säkra , synliga ljus som avges av Ellipse blixtljuslampa får ditt ansikte att se jämnare och bättre ut genom att ta bort åldersfläckar och synlig blodkärl, samt förbättrar din huds struktur. Diffus rodnad och ojämn pigmentering reduceras också. Många kvinnor rapporterar att det blir enklare att sminka sig.

Behandling i ansiktet är mest populär, men alla kroppsdelar kan behandlas

Hur fungerar behandlingen?

Blixtljuslampan producerar ljus som är noggrant filtrerat på två sätt för att säkerställa att endast ljus med korrekta egenskaper (rätt våglängder) kommer i kontakt med huden.

Ljuset som släpps igenom har valts därför att det är en sort som två naturliga kroppsämnen reagerar på. Åldersfläckar innehåller ett ämne som heter melanin och blodkärl innehåller ett ämne som heter hemoglobin. När celler som innehåller mycket melanin eller hemoglobin träffas med rätt typ av ljus upphettas de och förstörs på några tusendels sekunder.

Vem kan behandlas?

Då Skin Rejuvenation är baserad på ljusabsorbering hos melanin och hemoglobin, blir behandlingen mest effektiv hos personer med ljus hud, som inte är solbränd vid tiden för behandlingen. Desto ljusare hud, desto bättre kontrast blir det mellan åldersfläckar/blodkärl och huden, vilket gör behandlingen lättare. Ellipse har förprogrammerade inställningar för olika hudtyper, vilket gör att rätt energi för din sammansättning levereras.